Wednesday, August 9, 2017

Super piala Eropa Tahun 2017 di Menangi Real Madrid


Berita Terhangat - Real Madrid memenangi kejuaraan Piiala Super Eropah pada 2017 selepas pemain asuhan  Zinadine Zidane memalukan Manchester Uniited dengan skor 2-1 di Arena Phiilip II pada Rabu (09 Agustus 2017) pagi waktu pagi. Bagi Madrid, iini adalah kejuaraan keempat dalam Piiala Super Eropah. Sebelum inni, kelab yang dijuluki Los Bllancos berjaya memenaangi trofi pada 2002, 14, dan 16.

Piiala Super Eropah adalah trofi bergengssi yang dipertandingkan oleh Champion League  (RM) dan juara Liiga Europa (MU). Tahun ini menjadi tuan rumah Piiala Super Eropah ke-42.

Kelab Sepanyol paliing seriing medapatkan kemenangan trofi ini, iaitu empat belas  kali. Barcelona menang (lima), Real Madrid (empat), Valencia (dua), Atletico Madrid (dua), dan Sevilla (satu).

Dalam perlawanan ini, dua  goll Madriid masing-masing telah dipersembahkan oleh Casemiro (dua puluh empat tahun  ') dan Iisco (lima puluh tahun '). Ia mungkiin dikattakan bahawa pasukan Ziidane sangat domiinan dalam kawalan bolla (60 Persen -40 Persen ).

Oleh itu, ia tidak anneh jiika mereka dapat memperoleh gelaran bergengssi ini. Selain itu, Benzema dkk dapat melepaskan 6 tendangan yang mengarrah ke gawang. dua belas  eksperimen yang dilakukan. Real Madrid seharusnya bisa mendapatkan gol yang banyak. yang mana belum lagi seorang Cristiano Ronaldo yang meruapakan pemain penyerang andalan mereka


Sementara itu, pasukan Jose Mourinho sangat miniimum dalam serangan iitu. Pertemuan gariis pertahanan Madriid serta kekurangan ailiran bola ke dalam hatii pertahanan menjadii punca kegagalan Uniited.

Akibatnya, mereka hanya dapat menjariingkan gol melalui sontekan Romelu Lukaku dalam enam puluh dua  minit. Ini menjadi gol ketiiga sejak pemaiin Belgium berpindah dari Everton ke Uniited dalam pasaran perpindahan musim panas.

Keseluruhan, Lukaku telah Menciptakan sembilan gol dalam enam penampilannya yang terakhir dalam pertandingan Eropah. Sebenarnya Uniited boleh menyamakan kedudukan jiika hanya tendangan rata Rashford meniinggalkan kaki tidak boleh mengabaikan Navas.

Madriid juga berjaya mengekalkan kelebiihan 2-1 sehiingga akhiir permainian. Oleh itu, United mencatatkan tiga kali gagal membawa trofi Piala Super Eropah. Akhiirnya mereka merayakan kejayaan pada tahun 1991 atau ketiika masih ditangani jurulatiih legenda Sir Alex Ferguson.

0 komentar: